2009-12-11 14:06:17• hírek • Gozner Gertrud

Pénteken zárult a Légy te is Mikulás!

Pénteken délelőtt a 13-as számú iskolában adta át ajándékait a Vöröskereszt Mikulása - tudtuk meg Rodica Borlantól, a szervezet szatmári fiókjának vezetőjétől.

A három napos akció során a Vöröskereszt önkéntesei a Télapó segítségével a megyeközpont öt iskoláját keresték fel, hogy ajándékokat adjanak át a jól tanuló, de szerény anyagi körülmények között élő diákoknak.

A Légy te is Mikulás elnevezésű kampány szerdán vette kezdetét, elsőként az 5-ös számú általános iskolai diákjai vehették át az adományokat, majd a hetes számú általános iskola jeles tanulói következtek. Csütörtökön a Balcescu-Petőfi iskolában folytatódott az ajándékozási akció, miután a 8-as számú tanügyi intézmény jó tanulói vihették haza az ajándékcsomagot.

Minden évben a szatmári Vöröskereszt gyűjtést szervez azon gyermekek részére, akik tanulásban kitűnnek az iskolájukban, viszont hátrányos anyagi helyzettel rendelkeznek. Rodica Borlan szerint az idén több mint 300 gyermek kapott ajándékot a város bevásárlóközpontjaiban gyűjtött adományokból.

A Vöröskereszt élelmiszer-gyűjtési akciója ezennel nem ér véget a szupermarketekben, az adományokat továbbra is el lehet helyezni a kasszáknál található adománykosarakban.



Jó tanulóknak osztogatott csomagot a szatmári Vöröskereszt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: